Strona główna » Polityka prywatności
Kategorie
Polecamy
Promocje
Systemy płatności
  • Przelewy24

Polityka prywatności

Polityka prywatności Sklepu Internetowego Maruda Części Motocyklowe

Administratorem danych osobowych jest właściciel Sklepu Internetowego Maruda Części Motocyklowe:
 
FHU Volvere Iweta Prokopowicz
Marcelin 29e
78-460 Szczecinek
NIP: 673-109-08-02
Regon: 369276182
kom: 694-721-913
email: sklep@choppercruiser.pl

Kontakt w sprawie przetwarzania danych osobowych z Administratorem możliwy jest poprzez podany powyżej adres e-mail, numer telefonu komórkowego lub adres korespondencyjny.

Cele oraz podstawy prawne do przetwarzania danych osobowych

1. Administrator ma prawo do przetwarzania danych osobowych w zakresie następujących celów i na podstawie następujących praw:
  • realizacja Umowy Sprzedaży – zakres przetwarzanych danych: imię i nazwisko, numer telefonu kontaktowego, adres e-mail, adres zamieszkania (ulica, numer domu i lokalu, kod pocztowy, miejscowość), adres dostawy – jeżeli inny niż zamieszkania (ulica, numer domu i lokalu, kod pocztowy, miejscowość) lub nazwa firmy, NIP, numer telefonu kontaktowego, adres e-mail i adres siedziby, (ulica, numer domu i lokalu, kod pocztowy, miejscowość), w przypadku odbioru osobistego dane adresowe nie są konieczne do udostępniania – art. 6 ust. 1 lit b) Rozporządzenia RODO
  • prowadzenie ksiąg rachunkowo – rozliczeniowych – zakres przetwarzanych danych: imię i nazwisko, adres zamieszkania (ulica, numer domu i lokalu, kod pocztowy, miejscowość), adres dostawy – jeżeli inny niż zamieszkania (ulica, numer domu i lokalu, kod pocztowy, miejscowość) lub nazwa firmy, NIP i adres siedziby (ulica, numer domu i lokalu, kod pocztowy, miejscowość) – art. 6 ust.1 lit c) Rozporządzenia RODO
  • marketing bezpośredni – polega na prowadzeniu korespondencji e-mail związanej ze sprzedażą Sklepu Internetowego Maruda Części Motocyklowe – zakres przetwarzanych danych: adres e-mail – art. 6 ust.1 lit f) Rozporządzenia RODO
  • obsługa reklamacji i ewentualnych innych roszczeń podnoszonych wobec Administratora lub przez Administratora – zakres przetwarzanych danych: imię i nazwisko, numer telefonu kontaktowego, adres e-mail, adres zamieszkania (ulica, numer domu i lokalu, kod pocztowy, miejscowość), adres dostawy – jeżeli inny niż zamieszkania (ulica, numer domu i lokalu, kod pocztowy, miejscowość) lub nazwa firmy, NIP, numer telefonu kontaktowego, adres e-mail i adres siedziby (ulica, numer domu i lokalu, kod pocztowy, miejscowość) – art. 6 ust.1 lit f) Rozporządzenia RODO
Odbiorcy danych osobowych

1. W związku z prowadzeniem działalności wymagającej przetwarzanie danych osobowych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania Sklepu Internetowego Maruda Części Motocyklowe konieczna jest współpraca z podmiotami zewnętrznymi – firma wysyłkowa, firma obsługująca płatności, dostawca oprogramowania, biuro rachunkowe. Współpraca z wyżej wymienionymi podmiotami oparta jest na podstawie umów o współpracy, którzy gwarantują wdrożenie zabezpieczeń ochrony danych osobowych zgodnych z obowiązującymi przepisami RODO.
2. Administrator przekazuje dane osobowe tylko w zakresie niezbędnym do realizacji danego celu przetwarzania zgodnego z polityką prywatności.
3. Dane osobowe Klientów Sklepu Internetowego Maruda Części Motocyklowe mogą być przekazywane w następujący sposób:
firmy kurierskie i przewozowe – przekazanie danych osobowych następuje w zakresie niezbędnym dla zrealizowania zamówienia z opcją dostawy przesyłką pocztową lub kurierską,
  • firmy obsługujące płatności elektroniczne – przekazanie danych osobowych następuje w zakresie niezbędnym dla zrealizowania zamówienia z opcją płatności elektronicznych,
  • dostawcy usług elektronicznych – oprogramowanie sklepu internetowego, hosting i pomoc techniczna – dostęp do bazy danych tylko dla wybranego dostawcy działającego na zlecenie Administratora w zakresie niezbędnym dla zrealizowania zlecenia usunięcia awarii, aktualizacji oprogramowania,
  • biuro rachunkowe, kancelaria prawna lub firma windykacyjna – przekazanie danych osobowych następuje w zakresie niezbędnym dla zrealizowania celu przetwarzania danych osobowych właściwym organom w oparciu o odpowiednią podstawę prawną i zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.
Czas przetwarzania danych osobowych

1. Dane osobowe przechowywane są do czasu wycofania zgody na ich przetwarzanie. Zgodę można wycofać w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.
2. Dane przechowywane są zgodnie przepisami prawa dotyczącymi przechowywania ksiąg rachunkowych przez okres 5 lat licząc od początku następującego roku po roku obrotowym.
3. Dane dotyczące roszczeń przechowywane są przez okres prawnie uzasadniony, nie dłużej niż okres przedawnienia roszczeń w stosunku do osoby, której dane dotyczą lub Administratora w ramach prowadzonej działalności gospodarczej. Za okres przedawnienia uważa się wg Kodeksu Cywilnego podstawowy termin dla roszczeń związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej wynosi 3 lata, a dla umowy sprzedaży 2 lata.
4. Po upływie okresu przetwarzania dane osobowe są nieodwracalnie usuwane.

Uprawnienia dotyczące przetwarzania danych osobowych
1. Klient ma prawo do:
  • dostępu do swoich danych,
  • żądania sprostowania danych jeżeli zostały błędnie zapisane lub zmieniły się,
  • usunięcia danych – prawo do bycia zapomnianym,
  • wniesienia sprzeciwu dotyczącego marketingu bezpośredniego i profilowania,
  • ograniczenia ich przetwarzania (Administrator przetwarza dane w ograniczonym zakresie do czasu rozpatrzenia zgłoszonego sprzeciwu lub wniosku o sprostowanie lub w związku z roszczeniami),wniesienia sprzeciwu do przetwarzania danych,
  • cofnięcia zgody na przetwarzanie w dowolnym momencie,
  • wniesienie skargi do organu nadzorczego – Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
  • przenoszenia swoich danych,
2. Szczegółowe warunki dotyczące powyższych praw opisane są w art. 15-21 Rozporządzenia RODO.

Profilowanie w Sklepie Internetowym Maruda Części Motocyklowe

1. W związku z obowiązkiem informowania o zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, Administrator informuje, że dopuszcza możliwość profilowania kont Klientów dla realizowania celu jakim jest marketing bezpośredni – art. 22 ust. 1 i 4 Rozporządzenia RODO.
2. Profilowanie dotyczy dobrowolnego korzystania z:
  • przyznawania indywidualnych rabatów,
  • informacji o produktach odpowiadającym preferencjom Klienta,
  • przypomnienie o niezakończonych zakupach,
  • propozycjach promocyjnych zakupów wybranych produktów dopasowanych do profilu Klienta,
3. Profilowanie jest automatyczną analizą aktywności zarejestrowanego Klienta na stronie Sklepu Internetowego Maruda Części Motocyklowe oparta na: historii przeglądanych Produktów, dodawanych Produktów do Koszyka, historii zrealizowanych zakupów.

Bezpieczeństwo danych osobowych

1. W ramach prowadzonej działalności gospodarczej Administrator zbiera i przetwarza dane zgodnie z obowiązującymi przepisami – Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE – ogólne rozporządzenie o ochronie danych – Rozporządzenie RODO.
2. Administrator zapewnia bezpieczeństwo i poufność oraz pełny dostęp do informacji dotyczącej przetwarzania danych osobowych oraz podejmuje wszelkie działania zwiększające bezpieczeństwo danych.
3. Administrator stosuje odpowiednie środki techniczne zabezpieczające przed pozyskiwaniem i modyfikowaniem przez nieuprawnione osoby przechowywanych danych osobowych.
4. Dostęp do danych posiadają tylko osoby upoważnione w zakresie niezbędnym do realizacji zamówień (firmy kurierskie) i obowiązków ustawowych Administratora sklepu (prowadzenie ksiąg rachunkowo – rozliczeniowych).
5. W przypadku naruszenia ochrony danych osobowych Administrator niezwłocznie informuje osoby, których poufność danych została naruszona.
6. Dane osobowe są przetwarzane w środowisku informatycznym i mogą być tymczasowo przechowywane i przetwarzane w celu zapewnienia bezpieczeństwa i prawidłowego funkcjonowania systemów informatycznych – wykonywania kopii bezpieczeństwa, ochrona przed nadużyciami i atakami oraz w formie papierowej – kopie faktur.

Postanowienia końcowe

1. Przedstawiona polityka prywatności dotyczy tylko i wyłącznie Sklepu Internetowego Maruda Części Motocyklowe i nie dotyczy stron internetowych, na które następuje przekierowanie poprzez linki zamieszczone na stronie sklepu.

Przejdź do strony głównej

Prawa autorskie

Wszystkie treści materiały oraz elementy graficzne umieszczone na stronie choppercruiser.pl są własnością firmy FHU Volvere Iweta Prokopowicz i są chronione prawem autorskim zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. Nr 90, poz. 631).).
Materiały zawarte na mojej stronie mogą być wykorzystywane lub rozpowszechniane jedynie w celach informacyjnych, wyłącznie z adnotacją o prawach autorskich, ze wskazaniem źródła informacji: 
Iweta Prokopowicz - Maruda Części Motocyklowe

choppercruiser.pl - Marcelin 29 e, 78-400 Szczecinek, woj. zachodniopomorskie | NIP: 6731090802 | tel: 694 721 913 | e-mail: sklep@choppercruiser.pl

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu